Lybrae op LinkedIn Lybrae op Instagram
search
Menu

LYBRAE HEERLEN WINT RUIM MAAR NIET MAKKELIJK IN GOUDA

Lybrae Heerlen speelde zaterdag zijn zesde eredivisiewedstrijd van het seizoen en won ruim in Gouda van Vriendenschaar: 1-5. De Heerlense dames gaan hierdoor ruim aan kop in de eredivisie.

Alles minder dan een ruime overwinning zou ook een tegenvaller zijn geweest, zo eerlijk mag dat gesteld worden. Rianne Strik, Vicky Schijven en Rachel Gerarts wonnen dan wel ruim, makkelijk ging dat zeker niet.  Vooral de wedstrijden voor de pauze werden moeizaam gewonnen: Strik klopte Cilessen met 3-1 en Gerarts won van Gielings met dezelfde cijfers. Schijven pakte vervolgens moeizaam de derde partij (3-2 winst op Van Leeuwen) waardoor bij de pauze een licht geflatteerde 0-3 voorsprong op het scorebord stond in het voordeel van LYBRAE Heerlen.

Na de pauze maakte Gerarts er 0-4 van door een duidelijke 3-0 zege op Cilessen, verloor Strik van Van Leeuwen (2-3) maar zorgde Schijven voor een prima slot door Gielings met 3-1 terug te wijzen.  

Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste helft van de competitie staat Lybrae Heerlen (ruim) aan kop in de eredivisie dames en is plaatsing voor de Final Four (NTTB-beker) op 9 december IN Den Bosch een feit. Toch gaat de aandacht vooral uit naar het tweeluik in de derde ronde van de ETTU-cup in de komende twee weken (uit en thuis) tegen Fenerbahce. Uiteraard blijven de play-offs en het gevecht om de landstitel na de reguliere competitie het belangrijkste doel van dit sezoen.

Urenregistratie Bel me terug Stuur ons een e-mail Werknemersloket